Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
В кои храни се съдържа глюкоза?

Напишете отговор    vikthebig.phpbbsite.com Форуми » Въпроси Предишната тема
Следващата тема
Автор Съобщение
pr0ing

Мнение В кои храни се съдържа глюкоза? Отговорете с цитат
Чет Окт 18, 2007 7:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Виктор Терзийски
VikTheBig

Местожителство: Перник

Мнение Re: В кои храни се съдържа глюкоза? Отговорете с цитат
pr0ing написа:

мога да ти кажа за фруктозата къде се съдържа в плодовете,а глюкозата нещо немога да се сетя сега Crying or Very sad Crying or Very sad

..тренера 1000% знае и ще ти каже Smile

Чет Окт 18, 2007 5:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pr0ing

Мнение Отговорете с цитат
добре мерси 6те му из4акам мнението а фрактозата за какво е ?
Съб Окт 20, 2007 5:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Виктор Терзийски
VikTheBig

pr0ing написа:
добре мерси 6те му из4акам мнението а фрактозата за какво е ?

ми това са видовете въглехидрати фруктоза,декстроза,глюкоза.

Съб Окт 20, 2007 8:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ludiaBG

Местожителство: Един таралеж се научил да диша през гъза ! Седнал и упрял

глюкоза мисля че имаше в меда
Съб Окт 20, 2007 8:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Виктор Терзийски
VikTheBig

ludiaBG написа:
глюкоза мисля че имаше в меда

а декстроза е трапезната захар

Съб Окт 20, 2007 4:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Виктор Терзийски
VikTheBig

а ве тука не е мястото ма аз да попитам.

ludiaBG каза:

Виктор Терзийски написа:
Alcalase написа:
Виктор Терзийски написа:
Ей Алкалазе я им кажи да вземат сичките си пари от вкъщи и да ти ги донесат!!Виж че те слуша народа.

Аз не исках мнението ми да е насочено срещу тебе лично, а по-скоро да им кажа какво колко струва реално и как да си намерят някои от нещата без комисионна по веригата. Колкото до хидролизата, 6 години и половина съм работил и в 10 лаб. и аз въведох пастъоризирането в края на хидролизата, при което спестих около 10л спирт на всяка варка (200л е "реактора" - тип тенджера с воден кожух и перка), избегнах тръгването на млечно-кисела ферментация по време на филтрува нето и го ускорих. Ако някой не знае Alcalase е търговско име на първия ензим в хидролизата - Subtilisin. Над 20% хидролизат в разтвор от изходна суровина протеин в момента от всички български производители правят само Биогейм. Другите не знам да имат полупромишлен вакуум изпарител с който да концентрират. Нормално от реактор хидролизата не надхвърля 10%, може с разни "клизми" до 13-14%, но пада много добива. При положение че съм получавал бистър разтвор след концентриране и филтрация на хидролизат с >40% сухо (предимно белтъчно,защото някои на соевото брашно също протеин викат) вещество е малко смешно някои да ми говори за хидролизати. От 07.2000 до 08.2003 всеки месец съм правил почти сам над 1тон готови хидролизати, а после в зависимост от търсенето на соевия сос и най-вече от това, че не палащат. Голямата мечта на Чорбанов беше да му направя графики на зависимостите на проводимостта при различно съотношение хидролизат/малтодекстрини/глюкоза/соли от различни фактори, което по своя смисъл е абсолютна тъпотия, защото това са някакви приложни неща, които нямат никаква сериозна научна обосновка. Просто един вид някой като мен да направи нещо без пари, че да може да се някои други да се праскат по банкети, колко са велики. Най-смешно ми стана като ме видя Чорбанов да пия CLA, как веднага отиде да докладва на Биогейм какво е открил, че и даже го мързя да прочете в I-net ами дойде да ме пита как действа. В момента курсовата ми работа по ОМК (Определяне на МикроКомпоненти в биологични и неорганични проби) ще бъде върху суроватъчни протеини, но няма да ги пусна и да обиждам "производители", а и вече знам от един познат, който съвсем случайно е направил технологията за хромирането на цевта на "Калашниците" и не е взел 1лв за това, какви нещастници са в БАН и да си крия всичко технологично което правя.
Ако не се сещат от Готон аз заведох Любо (другия съдружник в Готон) при Евелина Г..... за суроватъчния им протеин и им уредих от Валентин М..... по-евтин L-глутамин, за сметка на L-карнитина база. Или ако не се сещат кой им овкуси протеина поне да напиша с какво:1% аромат+ 0,125% подсладители (аспартам/ацесулфам К) и 5,5% какао DeZaan с 0,2% ванилия+подсладители (аспартам/ацесулфам К) за шоколада. А трябваше да ги оставя всичко да минава през Чорбанов с комисионна. Креатина, L-глутамина, таурина и L-карнитина база са китайски на фирмата CHINA TIANYU CHEMICAL CO., LIMITED. В сертификата на креатина пише:ASSAY - results : 101,9%, което са данни за отношението му спрямо водата в моноходрата и нищо не пише за странични примеси като креатинин,дицианамид и дихидротриазин. Затова са евтини - иначе анализа трябва да е направен от сертифицирана лаборатория по европейското законодателство за да се има претенции за качество.
Въобще нямах намерение да споря с който и да е във форума на тема анализи и качество на българските продукти. За повече е от вас качеството е разтворимост-вкус-сайт на фирмата. В България всеки втори се нарича производител, а той всъщност е търговец.

добре дай да спреме спора щото ми писна мене и без тва май ше ме баннат нека ме баннват послe ще гледат списанията и ще си викат ей как да да го накараме пак да ни пише в форумчето.Та стига с тоя спор добре щом имаш мнение имаш иправо да го кажеш.Дотук със споровете.

Апффф някой е умрял за тебе !!!!!!!!

това е в гохард а ве луд т имай си същия луд а?

Съб Окт 20, 2007 7:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ludiaBG

ако ти преча няма да влизам в тоя форум

по темата има глюкоза на прах !!!
Нед Окт 21, 2007 8:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Виктор Терзийски
VikTheBig

ludiaBG написа:
ако ти преча няма да влизам в тоя форум

по темата има глюкоза на прах !!!

естествено че не ми пречиш .А по темата има и глюкоза в бурканчета и прилича на мед нещо такова.

Нед Окт 21, 2007 10:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pr0ing

еми мерси за информацията но мен ме интересува в кои храи се съдържа глюкозата
Нед Окт 21, 2007 6:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ludiaBG

в гроздето има много !!! за други несе сещам
Нед Окт 21, 2007 8:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    vikthebig.phpbbsite.com Форуми » Въпроси Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети